Posted on

Täysin uudet GZCA-vahvistimet

Täysin uudet GZCA vahvistimet

Ground Zero autohifilaitteet tunnistat tästä logosta

Ground Zeron GZCA-vahvistinmallisto on täysin uudistunut. Uudet jakosuotimet, uudet tyylikkäämmät profiilit, irroitettavat päädyt ja saatavilla on myös 2-kanavaisia vahvistimia ( 2x 750 W ja 2x 1500 W )!

Katso mallisto klikkaamalla kuvaa:

Posted on

Ground Zero KEVÄTKAMPPIS!

Ground Zero KEVÄTKAMPPIS!

Ground Zero autohifilaitteet tunnistat tästä logosta

Ground Zeron kevätkamppiksessa on huipputuotteita huippuedullisesti!Muun muassa seuraavia suosikkeja löytyy tarjoushinnoin niin kauan kuin tarjouserää riittää:

 • Ground Zero GZRC 165AL-FI erillissarja vain 159 €
 • Ground Zero GZRT 25T diskantit vain 59 €

Ja PALJON vahvistimia!

Tsekkaa kaikki tarjoustuotteet klikkaamalla kuvaa:

 

 

Posted on

Hertz SPL Show ja Cento PRO uutuuksia

Hertz SPL Show ja Cento PRO uutuuksia

Hertz autohifi logo

Hertz Cento PRO malliston 6.5″ erillissarja, 6.5″ midbassot ja 26 mm diskantit on nyt lisätty verkkokauppaamme. Varsin asiallinen erillissarja ja asiallisia erilliselementtejä kohtuuhintaan.

Katso valikoima klikkaamalla kuvaa:

 

Hertz SPL Show-mallistoon kaksi uutta subwoofer-mallia, Hertz SS12 D2 ja SS15 D2. Kolmen tuuman puhekelat ja varsin asiallinen hinnoittelu 199 € & 249 €.

Katso valikoima klikkaamalla kuvaa:

 

Posted on

Audi A4 ( B8 ) 2008-2016 etukaiutinten vaihto

Audi A4 ( B8 ) 2008 2016 etukaiutinten vaihto

Audi A4 ( B8 ) 2008-2016 etukaiutinten vaihto

Säriseekö oven kaiutin Audissa? Kuuluuko pelkästään diskantista ääntä? Hyvin todennäköisesti syynä on etukaiuttimen magneetin irtoaminen liimauksestaan. Tämä on aika yleinen vika Audien ja muutamien muidenkin VAG konsernin autojen kaiuttimissa. Teimme aiheesta jutun sillä ongelmaan on helppo, edullinen ja toimiva ratkaisu. Erillissarjan vaihto on aika simppeli homma kun valitaan oikeat kaiuttimet ja niille sopivat kaiutinadapterit. Samalla äänenlaatu paranee huomattavasti verrattuna alkuperäisiin kaiuttimiin vaikka ne olisivat ehjätkin.

Kun alkuperäisen kaiuttimen ottaa pois paikoiltaan, se näyttää olevan kunnossa äkkiseltään. Mutta tarkemmin katsottuna magneetti ei olekaan enää ihan keskellä vaan se on irronnut liimauksestaan ja liikahtanut sivuun. Lukiten samalla tehokkaasti puhekelan paikoilleen jolloin kartio ei pääse enää liikkumaan. Alkuperäisen kaiuttimen tyyppivika, irronnut magneetti.

Tuotteet joita tämä juttu koskee:

Valitsimme BLAM Relax 200RS kaiutinsarjan koska:

 • Kaiutinsarja on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen 8″ erillissarja.
 • Midbasso on sopivan matala asennussyvyydeltään.
 • Diskantti istuu lähes täydellisesti alkuperäiselle paikalle kokonsa puolesta.
 • Sarjassa on pelkästään diskantille suodinyksikkö, joten voidaan kytkeä kaiuttimet vetämättä kaapeleita ovesta autoon ja toisinpäin.
 • Lyhyesti sanoen hyvä hinta-laatusuhde ja juuri tähän automalliin sopivat elementit ja ominaisuudet.

Lisäksi tarvitset:

 • ruuveja 8 kpl, 4.2 x 16 mm on hyvä koko
 • kapealla laipalla olevia M5 kuusiokolo- tai torx-pultteja ( pituus 15-20 mm )
 • perustyökaluja kuten ruuvimeisseliä ja torx-avainta
 • muovisia kampeamistyökaluja vaikka TÄÄLTÄ
 • 8 kpl pyöreitä abiko-liittimiä ( 4 uros ja 4 naaras ) ja puristuspihdit niille

Teimme kaiuttimista ja asennustarvikkeista TUOTEPAKETIN joka löytyy TÄÄLTÄ. Se on helppo ratkaisu joka sisältää kaiken tarvittavan paitsi työkalut.

Tähän autoon löytyy myös takakaiuttimille adapteri jos haluat vaihtaa samalla nekin. Se on Kaiutinadapteri 271320-29.

Oviverhoilun purkaminen autosta

Kampea muovisella työkalulla käden lepuutustuen alta lista pois.

Lista irroitettuna, varo ettet murra kiinnikkeitä

Kampea oven kahvan takaa lista pois. Vanha luottokortti on kätevä apuväline jolla pääsee alkuun kampeamisessa.

Lista irroitettuna

Kun listat on saatu irti, pitää avata viisi ruuvia jotka pitävät verhoilua paikoillaan. Alla olevissa kuvissa ruuvien paikat.

Neljä ruuvia löytyy listojen alta

Ja yksi oven alareunasta

Seuraavaksi pitää saada vapautettua piilossa olevat verhoilukiinnikkeet. Nämä saattavat hajota repimällä ja riehumalla. Sopiva muovinen irroitustyökalu kiinnikkeen kohdalle laitettuna auttaa purkamaan oviverhoilun ehjänä.

Kangas työkalun takana suojaa oven maalipintaa naarmuuntumiselta.

Kun kaikki verhoilun kiinnikkeet on saatu vapautettua, verhoilu lähtee hieman vinottain ylöspäin nostamalla pois paikoiltaan. Irroita verhoilun takaa ovenkahvan vaijeri ja sähköliitin. Voit nostaa verhoilun pois paikoiltaan.

Midbasson vaihto

Alkuperäinen kaiutin on neljällä pultilla kiinni ovessa. Irroita kaiutinliitin ja avaa neljä pulttia. Ota kaiutin pois.

Alkuperäinen kaiutin ovessa paikoillaan

Kiinnitä uusi kaiutin adapteriin kuvan osoittamaan asentoon!

Uusi kaiutin kiinnitetään kaiutinadapteriin siten että se tulee kuvan osoittamaan asentoon. Ennen kiinnitystä merkitse kaiutinliittimen kohta adapteriin ja poraa siihen reikä josta saat tuotua kaiutinkaapelin elementiltä oven sisäpuolelle kytkettäväksi. Toisella puolen autoa kaiuttimen asento on ”peilikuvana”. Näin kaiutinliittimet tulevat sopivaan kohtaan ja kaapeli tulee suoraan adapterin sisältä ulos kytkettäväksi ilman ylimääräisiä kiemuroita. Kuvassa näet mistä kohti kaiutinadapteria kaapeli tulee ja menee alkuperäiseen johtosarjaan kiinni.

Liimaa noin 10 mm leveä suikale pehmytmattoa kiertämään kaiuttimen reunaa. Tällä on aika paljonkin merkitystä midbassotoistoon, sillä se tiivistää oviverhoilun kaiuttimen laippaan eikä ääni ”vuoda verhoilun taakse” vaan ohjautuu matkustamoon. Kiinnitä kaiutinadapteri UUSILLA PULTEILLA sillä auton alkuperäisissä on niin suuri laippa etteivät ne mahdu kunnolla paikoilleen tähän uuteen adapteriin.

Kun kaiutin on paikoillaan, kytke kaapeli auton alkuperäiseen kaapeliin. Me teimme sen siten että katkaisimme alkuperäisen liittimen pois ja tinasimme uuden kiinni auton kaapeliin. Halutessasi voit tehdä liitoksen myös alkuperäisen kaapelin rinnalle poistamatta liitintä. Jos joskus ajattelet laittavasi vielä alkuperäiset kaiuttimet takaisin. Tosin kuunneltuasi näitä uusia tuskin haluat enää niin tehdä. Suojaa liitokset. Molemmissa ovissa midbassojen kaapeleiden värit ovat seuraavat:

 • ruskea sinisellä raidalla on –
 • punainen sinisellä raidalla on +

HUOMIO! Välttämättä jokaisessa autossa ei ole samat värit kaapeleissa varustelusta jne johtuen. Tarkista ja tutki jos värit eivät täsmää tässä mainittuihin.

Alkuperäinen ja uusi

Alkuperäinen ja uusi takaa

Midbassojen vaihdon jälkeen voit asentaa oviverhoilut takaisin paikoilleen.

Diskanttien vaihto

Kampea diskantin suojaritilä pois paikoiltaan

Avaa ruuvit ja kääntele diskantti pois paikoiltaan

Alkuperäinen diskantin asennukaulus on niin sopivan kokoinen uudelle diskantille että hyödynnetään sitä uuden asennuksessa. Itse elementti on liimalla ja pienillä ”haittakynsillä” kiinni kauluksessa. Käännä haittoja auki, raaputtele vaikka piikillä liimaa elementin takaa pois ja kampea elementti pois kauluksestaan. Ota alkuperäiset liittimet ja kondensaattori myös samalla pois haitoilta.

Koskematon ja tyhjennetty diskantin asennuskaulus

OEM ja BLAM takaa

Uusi diskantti istuu paikoilleen niin tyköistuvasti että reilu annos kuumaliimaa pitää sen kyllä taatusti paikoillaan. Liimaa ei kannata säästellä sillä se mahtuu hyvin olemaan asennuspaikalla.

BLAM liimattu paikoilleen kaulukseen

BLAM paikoillaan OEM kauluksessa

Modatut diskantinkaulukset uusilla diskanteilla laitetaan paikoilleen autoon samoilla ruuveilla kuin ne siellä alunperin olivatkin. Kunhan ensin on kytketty diskanttien jakosuotimet paikoilleen.

Jakosuotimien kytkentä ja asennus

Suotimet mahtuvat olemaan mainiosti diskanttien alla kojetaulun sisällä. Niiden kotelon ympärille laitetaan pehmytmattoa estämään räminää jne turhia sivuääniä. Auton puolelle alkuperäiseen kaiutinkaapeliin asennetaan abiko-liittimet alkuperäisen liittimen tilalle ja niiden vastinliittimet jakosuotimen INPUT-kaapeleihin. Tämän liitoksen voi tehdä kolvilla ja tinallakin toki jos haluaa.

Abiko-liittimet asennettuna suotimeen

Suodin ympäröity pehmytmatolla

Tässä autossa diskantille tulivat seuraavat kaapelien värit:

 • kuljettajan puolella ruskea sinisellä raidalla on – ja punainen sinisellä raidalla +
 • apukuskin puolella ruskea keltaisella raidalla on – ja punainen keltaisella raidalla +

MUTTA! Kokeilimme vaiheenkääntöä ja vaihe käännettynä etukaiuttimet kuulostivat paremmalta joten lopullinen kytkentä meni näin:

 • kuljettajan puolella ruskea sinisellä raidalla on + ja punainen sinisellä raidalla –
 • apukuskin puolella ruskea keltaisella raidalla on + ja punainen keltaisella raidalla –

Tämä on helppo kokeilla itsekin jos haluat, juurikin vaikka käyttämällä abikoita jotka on kytketty siten että auton puolella molemmat kaapelit ovat naaras-liittimiä ja jakosuotimen inputeissa uros-liittimiä. Jos olet eri mieltä siitä kumpi vaihe soi paremmin, jätä kaapelit toisin päin.

Diskantin tasoja testaamalla mielestämme jakosuotimen 0-taso toimi paremmin kuin vaimennettu taso. Tämän voit itse myös kokeilla helposti. Diskanttikaulus voidaan koekuuntelujen ajaksi vain tipauttaa paikoilleen, käännellä johtoja ja kuunnella uudestaan. Kun olet löytänyt mieleisesi vaiheen ja tason, laita lopuksi ruuvit kiinni ja asenna ritilät paikoilleen. Ritilän asennus paikoilleen vaimentaa hivenen tasoa vielä lopuksi.

Vaihtoehtoja

Joissain autoissa diskantin paikka voi olla myös peilikolmiossa eikä kojetaulussa. Tässä tapauksessa peilikolmiot näyttivät äkkiseltään diskantin paikoilta, mutta ritilä oli umpimuovia.

Halutessasi voit asentaa diskantit myös näihin paikkoihin jos autossasi on oikeasti kaiutinritilät peilikolmioissa. TAI voi asentaa ne kaiutinsarjan mukana tulevilla diskanttien upotuskupeilla näihinkin muoveihin poraamalla reiät kupeille peilikolmion verhoiluihin. TAI porata ne reiät upotuskupeille kojetaululla oleviin kaiutinritilöihin ellet halua asentaa diskantteja alkuperäisen ritilän alle piiloon. TAI asentaa pintakupeilla diskantit kojetaulupaikkojen päälle tai peilikomioiden päälle jos haluat niitä suunnata jne.

Valitsimme täysin piiloon asennuksen koska sen asiakkaamme halusi emmekä kokeilleet näitä muita vaihtoehtoja miten paljon ne ääntä mahdollisesti parantavat.

Lopputulos

Yhtään mitään ei päällepäin näy että kaiuttimet olisi vaihdettu. Kaikki näyttää auton sisällä alkuperäiseltä. Ääni on reilusti parempi kuin alkuperäisissä ehjänäkään. Bassotoisto on varsin mukava tässä erillissarjassa. Keskiäänialue selkeä ja diskanttitoisto siisti. Ei sähise eikä käy korviin. Aikaa tähän hommaan menee tekijän taidoista, työkaluista ja olosuhteista riippuen parista tunnista eteenpäin.

Posted on

Sprinterin ja Ducaton kaiutinsarjat

Sprinterin ja Ducaton kaiutinsarjat

Uusimman korimallin MB Sprinteriin on nyt saatavilla autokohtainen erillissarja. Huippulaadukas Alpine-erillissarja aihiona ja asennus TÄYSIN Plug&Play.

Klikkaa kuvaa ja katso tuote:

 

Fiat Ducatoon vuosimallista 2006 eteenpäin, löytyy myös autokohtaista kaiutinsarjaa joka on TÄYSIN Plug&Play asennukseltaan. Tässä pohjana BLAM kaiutinsarja joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Klikkaa kuvaa ja katso tuote:

 

Posted on

TOP 50

TOP 50

Päivitysurakan jatkumona sivustollamme on nyt uusi tuotevalikko nimeltään TOP 50. Sen alta löydät kolme eri kategoriaa:

 • 50 uusinta tuotetta
 • 50 myydyintä tuotetta
 • 50 parhaaksi arvosteltua tuotetta

Posted on

Päivityksiä, päivityksiä

Verkkokauppamme järjestelmän käytännössä joka ainoa osa päivitettiin 16.1.2019. Jotta saamme sen toimimaan entistäkin nopeammin ja sujuvammin.Tämän jälkeen aloitimme isomman urakan kaikkien tuoteryhmien ja tuotteiden läpikäymisen kanssa. Uusia tuotteita lisätään koko ajan ja muuttuneiden tietoja korjataan ajan tasalle. Sama projekti on käynnissä myös tuoteryhmien ja sisältösivujen kanssa.

Jos jotain ongelmia sivuston käytössä ilmenee tai vastaan tulee jotain puutteita / vanhentuneita tietoja, olemme oikein iloisia kaikista viesteistä joissa näitä saadaan tietoon.

 

Posted on

4Connect tarvikeuutuuksia

4Connectin valikoimaan on tullut uusia suojasukkia ja liimapinnalla olevaa velcro-tarraa.

4-SNS suojasukat ovat itsestäänsulkeutuvaa mallia, saatavilla neljä eri kokoa.

Klikkaa kuvaa ja katso 4-SNS tuotteet:

4connect-4-sns-b

4-SPS suojasukat ovat toimintaperiaatteeltaan samoja mutta vielä suojaavampaa mallia.

Klikkaa kuvaa ja katso 4-SPS tuotteet:

4connect-4-sps

4Connectin tarranauhat ovat 5 metrin pakkauksissa ja itseliimautuvalla taustalla.

Klikkaa kuvaa ja katso tarranauhat:

4connect-4-600352-ja-353

Posted on

Vuodenvaihteen aukioloajat ja tavarantoimitukset

Liikkeemme on suljettuna 22.12. – 26.12.2018 eli lauantaista sunnuntaihin. Käymme välipäivinä töissä torstain ja perjantain eli 27.-28.12.2018. Lauantaista tiistaihin liikkeemme on uuden vuoden yli suljettuna eli 29.12.2018 – 1.1.2019. Töihin palataan jälleen normaalisti 2.1.2019, ensi vuodenvaihteessa ei loppiainenkaan sotke aukioloaikoja kuten useimpina vuosina.

 • 22.12.-26.12.2018 suljettuna
 • 27.-28.12.2018 AVOINNA
 • 29.12.2018 – 1.1.2019 suljettuna

Näistä lomista ja luonnollisesti myös lukuisista pyhäpäivistä johtuen eivät verkkokaupan tilaukset tällä aikavälillä ihan normaalisti kulje. Oman haasteensa aiheuttaa myös se että yksi suurimmista tavarantoimittajistamme ( Audioimport Oy joka toimittaa todella monen tuotemerkin tuotteet meille ) on suljettuna 21.12.2018 – 1.1.2019. Eli välipäivinäkään emme saa normaaleja täydennystoimituksia.

kalenteri

 

 

Posted on

USB älylaturi jännitenäytöllä

USB älylaturi jännitenäytöllä

4Mobile uutuus 4-USB-VD2 on viimeisen päälle mietitty tuote laturiksi autokäyttöön. Kaksi latausporttia joista saa yhtä aikaa 2.4 A virran. Tai vain toista käyttämällä 4.8 A teholatauksen. Ambient-valaistuksen avulla laturiin on helppo liittää latauskaapeli pimeässäkin. Aluuminirunko tehostaa laturin jäähdytystä. Sisäänrakennettu piiri lataa laitetta vain sillä virralla minkä laite kykenee ottamaan vastaan.

Katso lisää klikkaamalla kuvaa:

4connect-4-usb-vd2

Posted on

Helix M-series vahvistimet

Helix M series vahvistimet

aidot Helix autohifit tunnistat tästä logosta

Helixin uusi M-sarja tarjoaa kolme uutta vahvistinta. Mono, nelikanavainen ja 6-kanavainen! Vahvistimet ovat varsin pienikokoisia fyysisesti, erinomaisia äänenlaadultaan ja ladattuna AudiotecFischerin edistyksellisillä ominaisuuksilla.

Klikkaa kuvaa ja katso mallisto:

HELIX-M-SIX

 

Posted on

Alpinen uusi kaiutinmallisto

Alpinen uusi kaiutinmallisto

tästä logosta tunnistat aidot alpine-tuotteet

Alpinen Type S-kaiuttimissa on samoja ratkaisuja kuin huomattavasti arvokkaammassa Type R-mallistossa. Silti Ässät ovat erittäin kohtuullisen hintaisia. Ja tästä mallistosta löytyy myös paljon kyselty 6×9″ 2-tie erillissarja joka istuu hienosti uudempien Toyota-mallien ja useiden jenkkiautojen alkuperäisille kaiutinpaikoille.

Klikkaa kuvaa ja katso mallisto:

alpine-S-S69C