Autohifiä asenteella vuodesta 1999

Historiikki

fanaticlogo600Tälle sivulle on koottu lyhyt katsaus Fanatic Audion historiasta alkaen perustamisvuodesta 1999.

1999

Yritys perustetaan

Fanatic Audio Oy perustettiin helmikuussa 1999. Yrityksen perustajilla oli jo tuolloin jokaisella vuosien kokemus autohifialalta. Syynä yrityksen perustamiseen oli halu tehdä autohifikauppaa meidän mielestämme paremmin kuin mitä monet yritykset siihen aikaan tekivät. Suomenkieliset käyttöohjeet ja erittäin hyvä tuotetuki olivat alusta asti tärkeitä toiminnassamme. Toiminta aloitettiin maahantuonti ja tukkumyynti toiminnalla. Earthquake ja Dragster olivat tuotemerkkejä, joita toimme maahan jo ensimmäisenä vuonna.

2000

Asentamo avataan

Vain käyttämällä ja asentamalla laitteita voi oppia tuntemaan ne riittävän hyvin. Yrityksen kotipaikkakunnalla Kajaanissa ei ollut lainkaan asennuspalvelua autohifilaitteille. Vuosien kokemus harrastuksen ja työ pohjalta antoi mahdollisuudet avata asentamo Kajaaniin vuonna 2000. Tätä varten muutettiin uusiin ja isompiin toimitiloihin, joissa oli asentamohalli. Tukkumyynnissä ja laitteiden tuotetuessa oli suurta apua siitä, että asentamossa rakennettiin autoja käyttäen samoja tuotteita.

2001

Myymälä avataan

Asentamotoiminta toi esille alaan yleisesti liittyvän ns. “pesukonekauppa-syndrooman”. Asentamoon saapuvalle asiakkaalle oli myyty alaa tuntemattomissa liikkeissa autoon/muuhun laitteistoon sopimattomia ja/tai huonoja laitteita. Tällöin hyväkään asentamo ei voi tehdä kunnollista lopputulosta. Tästä syystä päätettiin avata asentamon yhteyteen myös autohifiliike.

2002

Hälyttimien asennus alkaa

Aloitettiin autojen murtohälytinten myynti ja asennus. Hifilaitteiden suojaksi haluttiin usein myös hälytin ja vanhempiin autoihin samalla myös keskuslukitus. Tilat ja työkalut olivat jo valmiina, siispä aloitettiin myös murtohälytinten sekä keskuslukitusten myynti ja asennus. USA:n kauppa lopetettiin kokonaan ja keskityttiin pääosin Dragster-tuotemerkin tuontiin.

2003

Uudet toimitilat

Keväällä 2003 löydettiin paremmat toimitilat. Aiempi paikka sijaitsi hiljaisella teollisuusalueella ja uusi tila vilkkaamman kadun varressa. Näin toimintamme suuntautui luonnostaan enemän kuluttajamyynnin puolelle. Varjopuolena uusi tila on vaan aika pieni, mutta sillä hetkellä riittävän kokoinen.

2004

Verkkokauppa avataan

Puhelimella ja sähköpostilla kyseltiin tuotteita muilta paikkakunnilta aika usein. Tästä syystä päätettiin uudista internet-sivuja siten, että tuotteiden tietojen vertailu oli helpompaa ja suositushinnat olivat kaikista laitteista esillä. Alusta asti selkeät yhtestiedot ja toimitusehdot olivat tärkeitä. Asentamon tuoman tietotaidon myötä myös etämyynnissä on mahdollista löytää asiakkaan tarpeisiin sopivat laitteet.

2005

Uusi verkkokauppa-alusta

Kesällä 2005 toteutettiin paikallisen aloittelevan it-yrityksen kanssa uudistuneet verkkosivut. Tuosta pienestä yrityksestä kasvoi sittemmin suomalaisen verkkokauppatoiminnan jättiläinen MyCashFlow! Samalla siirryttiin myös valmiiseen nettohinnoitteluun. Enää asiakkaan ei tarvitse kysyä tarjouksia joka tuotteesta erikseen, vaan sivuillamme on jokaiselle tuotteelle valmiiksi tingitty myyntihinta. Näin todellisten ostohintojen vertailu esimerkiksi saksalaisiin verkkokauppoihin on helpompaa. Edelleenkin KAIKKIEN MYYMIEMME TUOTTEIDEN MAAHANTUONTI ON SUOMESSA. Tämä helpottaa takuutapausten hoitoa ja nopeuttaa toimitusaikoja. Samalla toteutettiin Suomessa ainutlaatuinen ilmainen laitteistonsuunnittelu.

2006

Liiketilan remontti, keskittyminen kuluttajakauppaan

Vuosi aloitettiin liiketilan remontoinnilla tammikuussa 2006. Varastotilaa muutettiin liiketilaksi, jotta tuotteita saatiin enemmän esille. Maahantuontitoiminnasta luovuttiin lopullisesti ja kokonaan, jotta voidaan keskittyä entistä paremmin kuluttajamyyntiin ja asentamon pyörittämiseen. Uusia tuotemerkkejä tuli mukavasti myyntiin vuoden 2006 aikana. Toukokuun alussa pidetty ensimmäinen Kesän Käynnistys oli niin suosittu tapahtuma, että siitä päätettiin tehdä jokavuotinen. Ensimmäisessä Kesän Käynnistyksessä vieraili viiden tunnin aikana yli 500 autohifistä kiinnostunutta. Parhaimmillaan yli sadan kilometrin päästä saapui yli kymmenen auton seurueita kerralla. Tapahtumasta saatiin paljon kiitosta ja se toi meille todella paljon uusia asiakkaita kauempaakin.

2007

Verkkokauppa kasvu-uralle

Vuotta 2007 voidaan pitää paikallistasolla läpimurtovuotena. Paikallinen kaupankäynti kasvoi selvästi. Vuosien sinnikäs työ tuotti tulosta ja saimme asentamon puolellekin enemmän suuria projekteja kuin koskaan aikaisemmin. Hyvien tuotteiden myyminen kantoi hedelmää sen muodossa, että yhä useampi asiakas suositteli meitä tuttavilleen kokemustensa perusteella. Tämä on se pitempi tie kuin myydä nopeasti paljon halpaa roskaa mutta pitemmän päälle ainoa tie jos aikoo tehdä kauppaa kauemmin kuin pari-kolme vuotta. Yhtenä kasvun vetureista oli meille uutena tuottemerkkinä tullut Alpine. Alpinen uusi maahantuoja laittoi hinnat sellaiseen kuntoon Suomessakin, että kaupankäynti oli järkevää kuluttajillekin. Nettikauppa jatkoi myös tasaista kasvua. Vuoden 2007 alussa päätimme satsata jatkossa vain sellaisiin tuotemerkkeihin joiden hinnoittelussa ei ollut “Suomi-lisää”. Näin saimme verkkokauppamme kilpailukykyisemmäksi myös ulkomailta ostamiseen verrattuna ja se toi tasaista kasvua koko ajan. Kesän käynnistys oli suurmenestys. Paikalla kävi viiden tunnin aikana yli 1500 kiinnostunutta katsomassa lehdistä tuttuja autoja ja niiden rakentajia ja omistajia.

2008

Rajua kasvua myynnissä

Vuonna 2008 keskityimme entistä enemmän laajentamaan tuotevalikoimaamme kattamaan markkinoiden kiinnostavimmat tuotteet. Tuotevalikoimaamme on tullut paljon arvostettuja tuotemerkkejä kuten DLS, Focal, Hertz ja Audison muiden muassa. Koska lähes kaikki markkinoiden parhaat tuotteet ovat meillä myynnissä, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aina parasta etsivät he mitä tuotetta tahansa. EDELLEEN KAIKKI MYYMÄMME TUOTTEET TULEVAT SUOMALAISILTA MAAHANTUOJILTA. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat toimivan takuun kaikille myymillemme tuotteille. Nämä satsaukset näkyivät selvänä myynnin kasvuna niin verkossa kuin paikallistasollakin. Asiakkaiden toivomuksesta aloitimme myös lauantai-aukiolon. Näin voimme paremmin palvella asikkaita, jotka eivät pääse virka-aikana asioimaan. Kesän Käynnistys on tänä vuonna jo kolmannen kerran ja on vakiinnuttanut paikkansa jokavuotisena kauden avauksena autohifisteille.

2009

isommat toimitilat

Vuoden vaihteessa muutettiin uusiin toimitiloihin jotka olivat reilusti edellisiä suuremmat. Entisissä tiloissa asentamo kävi pieneksi ja liiketila oli toivottoman ahdas. Uusissa tiloissamme on oma pakkaamohuone alati kasvavan verkkokaupan palvelun nopeuttamiseksi. Liiketila on vanhaan verrattuna moninkertainen ja se mahdollisti tuotevalikoiman laajentamisen entisestään. AIV:n autokohtaiset asennustarvikkeet ovat yksi suuri uusi tuoteryhmä. Heti hyllystä löytyvät autokohtaiset soitinsovittee, johtosarjat ja kaiutinsovitteet suurimpaan osaan Suomen autokannasta heti hyllystä. Uuteen asentamoon mahtuvat kunnolliset työpisteet sen lisäksi, että sisällä voi koko ajan olla kaksi autoa kokonaan purettuna eikä työtila käy ahtaaksi. Näillä muutoksilla saamme nopeutettua ja parannettua palveluamme myös asentamon asiakkaille ja paikan päällä asioiville.

2010

Toiminta kehittyy isommissa tiloissa

Uusissa tiloissa on toisena toimintavuotena saatu kehitettyä asentamotoimintaa ja liikkeen valikoimaa eteenpäin. Asentamossa on pystytty isompien ja parempien tilojen ansiosta tekemään nopeammin enemmän asennuksia. Tuotevalikoima on muokkautunut kysynnän mukaan ja toimitusaikamme ovat nopeutuneet kaikissa tuoteryhmissä. Suomea koetelleesta lamasta huolimatta liikevaihtomme on ollut hienoisessa kasvussa jota voitaneen pitää hyvänä suorituksena kun alan kokonaismyynti on laskenut. Verkkokaupan puolella suurimpana muutoksena on luottokorttimaksujen vastaanottaminen ja autokohtaisten sovitteiden määrän raju lisääntyminen. Nyt valikoimassamme on adapterit ja johtosarjat 99% autoista ja muutamia satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta vielä muutaman päivän toimitusajalla.

2011

Fanatic DIY, Autonvaimennus.fi

Asentamomme kalustoa uusittiin ja hankittiin asikkaiden Tee Se Itse-asennuksia varten työkaluja ja laitteita. Näin teimme jälleen jotain ensimmäisenä autohifiliikkeenä Suomessa. Lisätietoja Fanatic DIY-konseptista löydät sivuiltamme. Autojen vaimentaminen on ollut kasvava osa-alue autohifiharrastajien ja autoilijoiden keskuudessa. Kuitenkin puuha on sen verran uutta että siitä kyseltiin paljon. Fanatic Audiossa on vaimennettu autoja jo viime vuosituhannelta alkaen, joten tietotaitoa on kertynyt aika paljon. Siksi teimme autonvaimennus.fi-svuston. Tällä sivustolla jaetaan ilmaiseksi kaikille se tietotaito mitä aiheesta on kertynyt. Taas kerran oltiin edelläkävijänä muille autohifiliikkeille Suomessa, eikä koko maailmaltakaan ole löytynyt toista yhtä kattavaa sivustoa. Verkkokauppamme uusiutui pinnan alla rajusti, ostoskorisysteemi uusittiin ja koko sivuston koodirakennetta muutettiin palvelemaan paremmin tulevia muutoksia. Eurooppa kouristeli laman kourissa edelleen mutta Fanatic Audion liikevaihto pysyi samana kuin aiempanakin vuonna vaikka alan kokonaismyynti on ollut edelleen laskussa. Tästä iso kiitos asiakkaillemme!

2012

Autosubbari.fi, osamaksu verkkokauppaan

Edellisenä vuonna talvella valmiiksi saatu Autonvaimennus.fi saavutti suuren suosion. Siitä innostuneena tehtiin myös Autosubbari.fi, joka on tätä kirjoitettaessa puolta suositumpi kuin edeltäjänsä. Tämä kertoo siitä, että asiakkaamme kaipaavat tietoa. Nämä kaksi ensimmäistä infosivustoa ovat olleet nin suuri menestys että lisää sivustoja on jo työn alla. Klarnan erilaiset osamaksuvaihtoehdot otettiin verkkokauppaamme maksuvälineiksi. Euroopassa lama painaa päälle edelleen ja tämänkaltaista maksuvaihtoehtoa on toivottu meiltä jo pitkään. Näin asiakkaillamme on mahdollisuus ostaa kerralla se järkevin kokoonpano ja säästää rahaa verrattuna siihen, että hankkisi ensin huonomman laitteiston jota sitten päivittäisi jatkuvasti haluamaansa tasoon päästäkseen.

2013

UUSI VERKKOKAUPPA, Mopoautoprojekti.fi, FA TUBE, FA NEWS, Ruotsin verkkokauppa ja myynnin kasvua Suomessa

FA Tube ohjevideoita alettiin tekemään. Samoin FA News uutiskirjettä julkaisemaan. Fanaticaudio.se astui Ruotsin markkinoille ja toimi koealustana täysin uudelle Fanaticaudio.com:lle joka on tämän sivuston pohjana. Lisäksi valmistui kolmas FA Info sivusto Mopoautoprojekti.fi. Huh-huh! Aikamoinen lista isoja asioita on tehty yhden vuoden aikana. Myyntimme on tänä vuonna kasvanut selvästi vastoin alan ja koko Suomen yleisiä näkymiä. ISO KIITOS teille kaikille asiakkaillemme että olette ottaneet uudistuksemme hyvin vastaan.

2014

Kasvu jatkuu, vaimennus tuotteet ja asennukset lisääntyvät rajusti, Dragster

Vuonna 2014 jatkettiin kasvu-uralla kuten vuonna 2013. Isoimpana erona aiempiin vuosiin oli vaimennustuotteiden myynnin selkeä kasvu. Yhä useampi asiakas vaimentaa autoaan, tuotteet vain paranevat koko ajan ja toisaalta uusissa autoissa  käytetään hyvin vähän vaimennusmateriaaleja. Asentamon puolella tehdään jo lähes yhtä palon autojen vaimennusprojekteja kuin hifiasennuksia. Ja lumipallo vyöryy, hiljaisemmalla autolla ajavat asiakkaat ovat tyytyväisiä ja vaimennuksen suosio vain kasvaa. Vuoden 2014 uudistuksena oli Dragster-tuotemerkin maahantuonnin aloittaminen uudestaan vuosien tauon jälkeen. Tällä kertaa tosin erilaisella toimintaperiaatteella. Emme toimi tukkumyyjänä vaan myymme tuotteet suoraan kuluttaja-asiakkaille ja näin saamme hintatason puristettua erittäin edulliseksi.

2015

Muutoksen tuulet ja paluu juurille

Vuonna 2003 muutimme pois hiljaiselta teollisuusalueelta vilkkaammalle paikalle. Ja vuonna 2015 muutimme takaisin niihin tismalleen samoihin tiloihin, joista lähdimme pois 12 vuotta aiemmin. Paikalle joka nykyään on hyvinkin vilkas yrityskeskittymä ja erinomaisen helposti löydettävissä niin kaupungista kuin ohitustieltäkin tultaessa. Tästä huomaa, että yrityksemme historia alkaa olla jo aika pitkä, kun sen aikana kaupunkikuva ja kokonainen alue muuttuu täysin erilaiseksi. Naapureinamme ovat muun muassa Euromaster, Würth, Etra, Kainuun Pultti, Stark sekä hyvin lähellä Puuilo ja kymmeniä muita yrityksiä. Never say never! Verkkokauppamme koki samaan kyytiin ison päivityksen, oltuaan hyvin stabiilissa tilassa pari vuotta. Liiketilamme ja verkkokauppamme totaalisen uudistuksen myötä meillä on jälleen edellytykset palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin.

2016

Juurilla on mukavaa

Ensimmäinen kokonainen vuosi uusvanhoissa toimitiloissa sujui kerrassaan mukavasti. Teimme uuden liikevaihtoennätyksen! Tässä auttoivat uudistettu verkkokauppamme ja uusi parempi sijainti joka toi meille selvästi lisää paikallisasiakkaita varsinkin perusasennusten ( soittimen ja/tai kaiutintenvaihdon ) merkeissä. Laajensimme parkkitilaa pihalla hieman jotta rakennuksen päädystä asti ei tarvitse asiakkaiden kulkea vaan saimme oven eteen lisää tilaa. Liiketila ja asentamo muotoutuivat pikkuhiljaa käytännön mukana ja panostimme paljon erilaisten työkalujen hankintaan. Muovihitsaus ja erilaiset pienet verhoilunkorjaukset ovat olleet harjoittelussa sillä usein asiakas kysyi meiltä voimmeko kaiutinten vaihdon yhteydessä korjata esim. jonkin murtuneen muovipaneelin jne.

2017

Plug&Play on päivän sana

Vuosi 2017 on ollut eritoten Plug&Play-vuosi. Erilaiset autokohtaiset kaapelit, vahvistimet, kaiutinsarjat ja soittimet ovat nostaneet rajusti suosiotaan. Alpinen autokohtaiset multimediakeskukset, useiden merkkien autokohtaiset kaiutinsarjat ja Matchin Plug&Play-vahvistimet ovat olleet tämän vuoden hittituotteita. Panostimme mittalaitteisiin lisää ja olemme hankkineet 4SPL-äänenpainemittarin jota käytetään kilpailuissakin äänenpainemittauksissa, sekä Audiotec Fischerin taajuusvastemittarin, nyt oli vihdoin aika päästää toistakymmentä vuotta palvellut PC RTA eläkkeelle ja siirtyä mobiiliin kokoluokkaan mittauskalustossa.

2018

Kuvataan ja kuvataan ja kuvataan

Tuotekuvien ja tuotevideoiden tekoa lisättiin tälle vuodelle aiemmasta. Opettelimme tekemään myös 360-kuvia joita voi verkkokaupassamme pyöritellä itse. Näiden tekemisessä on melkoinen työmäärä joten niiden tuottaminen keskittyi talven pimeimpään aikaan. Lisää tullaan tekemään vielä taatusti kunhan vaan aikaa taas saadaan näille järjestymään.

2019

Liikevaihtoennätys, lisää FA-juttuja, videoita ja FA DIY-kittejä

Vuoden 2019 aikana olemme tehneet enemmän FA Juttuja eri automallien asennuksista kuin koskaan aikaisemmin. Ja aloittaneet erinomaisen vastaanoton saaneiden FA DIY-kittien koostamisen jutuissa esitellyistä tuotteista. Tämä on ollut sen verran menestyksekästä hommaa että näitä tullaan tekemään lisää jatkossa yhä enemmän ja enemmän. Vuonna 2019 tehtiin kaikkien aikojen suurin liikevaihto, jonka saavuttamisessa muutama asia nousi esille. Asentamotöitä on ollut enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja autokohtaisten FA DIY-kittien myynti kasvoi kohisten. Kiitokset tästä kaikille asiakkaillemme, on hienoa huomata että asennusjuttujen tekemisellä on merkitystä!

2020

Ennennäkemätön kasvu ja liiketilojen laajennus

Vuosi 2020 on ollut todella erikoinen vuosi. Maailmanlaajuinen korona-pandemia aiheutti monenlaisia ongelmia mutta myös osaltaan siirsi Suomen verkkokauppa-aikaan kerralla. Meille vuosi oli kasvun vuosi. Myyntimme hyppäsi ihan eri lukemille kuin aikaisemmin. Tästä syystä toteutimme liiketilojen laajennuksen. Vanha asentamomme muutettiin pakkaamoksi, jossa puretaan saapuvat tavarakuormat ja pakataan lähtevät verkkokaupan paketit. Seinän takana myös naapuriyritys kasvoi niin paljon etteivät he enää mahtuneet nykyisiin tiloihinsa. Meille tämä sattui sopivaan aikaan, lisäsimme heidän hallinsa omiin liiketiloihimme ja teimme siitä uuden asentamon. Isompi ja korkeampi halli tehtiin alusta lähtien sellaiseksi kuin olemme aina asentamohallin halunneet. Samaan halliin saimme myös studion, jossa kuvataan verkkokaupan tuotekuvia ja tuotevideoita. Näitä on tulossa sitten reilulla kädellä lisää jatkossa. Seuraavaan vuoteen lähdetään uudistuneiden toimitilojen innoittamana intoa puhkuen!

2021

Kasvu jatkuu. Myymälä suurenee puolella.

Edellisenä vuonna alkanut kasvu jatkui tänäkin vuonna. Myymälä ja varastotilamme kävivät auttamatta liian pieniksi joten teimme kesän aikana puolet lisää myymälätilaa. Samalla vaihdoimme suurimman osan kalusteista sellaisiin että tavaraa mahtuu paikan päälle enemmän, sen hyllytys ja verkkokaupan lähetysten pakkaaminen sujuu entistä nopeammin. Videokuvaamista varten rakennettiin kokonaan sille pyhitetty huone jossa pyritään aina tilaisuuden ja mielenkiintoisen aiheen sattuessa tekemään materiaalia tuotteistamme.

2022

Uusi löytö maailmalta omaan maahantuontiin

Maailmantilanteessa tapahtui kaikenlaista. Fanatic Audio Oyn toiminta vakiintui viime vuosina kasvaneelle tasolle. Tuotevalikoimaamme tuli uutuutena mukaan PHD Audio, joka on paremman pään kaiuttimia Italiassa valmistava valmistaja. Hyvin harvinainen tapaus nykymaailmassa, jokaisen kaiuttimen jokainen osa on valmistettu alusta loppuun Italiassa. Näiden tuotteiden saaminen maahantuontiin oli erittäin tervetullut lisä valikoiman yläpäähän.

2023

Ennätyskasvun vuosi

Vuonna 2023 pääsimme hyvään alkuun PHD audion tuotteiden kanssa. Toiminta kehittyi kokonaisuudessaan muutenkin kun saimme kolmannen vakituisen työntekijän riveihimme asentamon ja myymälän puolelle. Näin pääsemme jatkossa tekemään enemmän asennuksia myös kesälomakauden aikana ja saamme purettua ruuhkatilanteita asentamon puolella tehokkaammin. Vuosi oli myös kasvun vuosi, syyskuun viimeisenä päivänä päättyneen tilikauden liikevaihto oli Fanatic Audio Oy:n historian suurin. Kiitokset siitä kaikille asiakkaillemme!

fanaticaudio.com, autohifit verkosta ja myymälästä