Helppo ja toimiva vahvistinasennus BMW F30

Uudemmat BMW-mallit ovat herkkiä aiheuttamaan vikakoodeja kun lisätään järjestelmään vahvistin kaiutintasoista signaalia käyttäen. Kaikki vahvistimet eivät todellakaan sovellu suoraan tähän käyttöön oman kaiutintasoisen sisääntulonsa kautta kytkettynä. Myös erilaiset suhinat, vinkunat, käynnistys-ja sammutushäiriöt jne ovat riesana helposti. Siksi päätettiin tehdä lyhyt ja ytimekäs FA Juttu siitä, millä laitteilla homma onnistuu.

Tuotteet jotka liittyvät tähän juttuun:

Helix G Five on nykyään poistunut valmistajan myyntivalikoimasta, mutta samalla tavalla voi asennuksen tehdä monilla muillakin vahvistimilla. Hyvää linjamuunninta käyttämällä millä tahansa vahvistimella. Kysy vaihtoehtoja jos homma kiinnostaa.

Asennuskaapeli PlugPlay-tyyliin

AH-AMPC-BMW1-b

AH-AMPC-BMW1 on Plug&Play asennuskaapeli. Tällä kaapelilla saa asennettua vahvistimen KAIKKIIN BMW-malleihin joissa on etupenkkien alla bassokaiuttimet. IHAN KAIKKIIN. Tuote itsessään on yksinkertaisen nerokas. Alkuperäiseen lattiakaiuttimen liittimeen liitetään johtosarjan toinen pää jossa on valmiit Plug&Play-liittimet. Sieltä lähtee signaali vahvistimen tai linjamuuntimen inputtiin. Ja samaa kaapelia pitkin se palaa takaisin vahvistettuna. Ja valmiiksi puoliaktiiviselle etupäälle, eli saat käytettyä eri vahvistinkanavia soittamaan ovikaiuttimia ja eri kanavia soittamaan penkkien alla olevia bassoja. Jos haluat soittaa 2-kanavaisella vahvistimella, voit tehdä toki niinkin. Silloin vain vahvistimen päässä kytketään ovikaiutinten ja penkinalusbassojen lähdöt samoihin liittimiin. Sarjassa on OEM-tason liittimet ja laadukkaat täyskuparikaapelit. Tätä voi käyttää kaikkien vahvistinten ja/tai linjamuunninten kanssa merkistä riippumatta.

Häiriötön ja toimiva vahvistin

Helixin kaikki G-sarjan vahvistimet ovat sellaisia. Tässä jutussa valittiin laitteeksi Helix G Five seuraavista syistä:

  • 5-kanavaisella saa kerralla puoliaktiivisen etupään ja vahvistimen erilliselle subbarille
  • tässä mallissa on sisäänrakennettuna sopivat jakosuotimet juuri ko. käyttöön
  • se on oikeasti vikakoodeja aiheuttamaton ja häiriötön myös uusissa autoissa
  • se istuu erittäin helposti lähes ”heittämällä” juuri tähän autoon fyysisesti paikoilleen

Vahvistimen asennuspaikaksi sopiva on tavaratilan pohjan alla oleva tavaralaatikko. Tämä vahvistin istuu paikoilleen kun sen laittaa laatikkoon ja painaa hieman väkisin sitä laatikkoon sisälle. Taatusti ei karkaa kolostaan eikä tarvitse sen kummempia kiinnityksiä ellei halua hifistellä. Laatikon päihin porataan rasiaporalla tai pistosahalla tms aukot jotka ovat halkaisijaltaan viitisen senttiä tai enemmän, näistä aukoista saadaan ilmankiertoa asennuspaikkaan ja samalla tuotua kaapelit helposti vahvistimelle. Kuskin puolelta tuodaan kytkentäjohtosarjan kaapelit ja apukuskin puolelta virtakaapeli akulle. Maakaapelin voi viedä halutessaan samaa reittiä akun lähellä olevaan maapisteeseen tai käyttää tavaralaatikon oikean etureunan alla löytyvää valmista pultinreikää korissa johon saa maadoituksen 6 mm pultilla. Muista vain puhdistaa pelti ensin kirkkaalle metallille jos käytät tätä maapistettä.

F30vahvariKuvan voi klikata isommaksi

Virtakaapelin vienti akulle vaatii hieman kierrätystä jottei se kanita verhoilua huonoon asentoon. Kuvan oikeassa yläreunassa näkyy minne punainen kaapeli kulkee. Sitä kautta sen saa oikean sivuposken sisään ja kuljetettua akulle. Tarvittava kaapelin pituus on noin 2 metriä. Ja tottahan muistat laittaa akun viereen sulakepesän jonka kautta virtakaapeli kulkee!

Lopputulos

Vahvistinasennus jolla sai puoliaktiivisen etupään ja subbarin vahvistimen kerralla. Muutamassa tunnissa kaikkine töineen. Ei pauku, surise, suhise eikä aiheuta vikakoodeja. Soi hienosti ja tehoa riittää. Tällä tempulla saa TODELLA paljon lisää jo auton alkuperäisiin kaiuttimiin potkua ja dynamiikkaa. Jos vaihtaa eteen vielä kunnolliset kaiuttimet joita on valikoimassamme runsaasti tarjolla TÄÄLLÄ, puhutaan jo aivan eriluokan äänentoistosta kuin mitä autossa alunperin oli.  Ja viimeisenä silauksena siihen viidenteen kanavaan saa kiinni erillisen subbarin jolloin voi jättää penkinaluskaiutinten huoleksi pelkän midbassoalueen. Jos erillistä subbaria ei taatusti tule koskaan laittamaan, niin tämä homma on silloin sama tehdä Helix G Four-vahvistimella. Siinäkin on vakiovarusteena tasonsäädin toiseen kanavapariin, tässä käytössä se kannattaa laittaa penkinalusbassojen kanaville.