Helix ja Match lisämodulien asennus

Match MEC BT asennettuna

Helix autohifi-tuotteet

Match by audiotec fischer

Helixin prosessoreihin ja DSP-vahvistimiin ja Matchin DSP-vahvistimiin on saatavilla lisämoduleita. Voit lisätä vahvistimeesi tai DSP-laitteeseesi seuraavia ominaisuuksia:

  • CD-tasoinen Bluetooth Audiostriimaus
  • Optinen lähtöliitäntä
  • USB HD Audio sisääntulo
  • RCA/kaiutintasoinen sisääntulopari ( tulossa pian! )

Match MEC BT bluetooth moduli edestä

Bluetooth on loistava lisä mikäli autosi alkuperäisessä soittimessa ei ole laadukasta Bluetooth Audiostriimausta. Voit saada sen CD-tasoisena suoraan vahvistimeen ja säätää striimin äänenvoimakkuutta helposti URC.3 kaukosäätimestä. Varsin mieluisa lisä esimerkiksi useisiin BMW-autoihin joiden iDrive-soitinta ei voi vaihtaa ja auxin äänenlaatukin on kehno.

Match HED HD

HD Audio moduli on täydellinen ratkaisu jos haluat täysin häviöttömän digitaalisen signaalin suoraan sisään vahvistimeen huippuluokan äänenlaatua metsästäessäsi.

RCA-sisääntulo ( TULOSSA PIAN ) on hieno lisä jos liität Plug&Play DSP-vahvistimen jälkiasennetun soittimen perään jossa on laadukkaat RCA-lähdöt. Et joudu käyttämään kaiutintasoista signaalia päätteen ohjaamiseen. Samalla modulilla saa haluttaessa vaihtoehtoisesti yhden parin lisää kaiutintasoisia sisääntuloja jos autosi alkuperäisessä järjestelmässä on tarvittavia summattavia lähtöjä enemmän kuin itse DSP-laitteessa on sisääntuloja.

Modulivaihtoehdot:

  • Match MEC BT ( Bluetooth audiostream & optinen lähtö )
  • Match MEC HD ( USB HD Audio )
  • Match MEC Analog IN ( RCA/Kaiutintasoinen sisääntulo TULOSSA PIAN )
  • Helix HEC BT ( Bluetooth audiostream & optinen lähtö )
  • Helix HEC HD ( USB HD Audio )

Modulin asennus laitteeseen

Itse homma on hyvin yksinkertainen ja käytännössä sen voi tehdä itse ihan mainiosti. Asennusaikaa kuluu vain muutama minuutti kun laite on pöydällä valmiina.

match ja helix modulin asennusLähtötilanne, Match UP 7BMW ja modulin pakkaus

   MEC ja HEC modulin pakkausModulin pakkauksen sisältö. Moduli, uusi päätylevy laitteeseen ja asennusohje

Irroita päätylevyn ruuvit vahvistimesta tai DSP-laitteesta. Tässä tapauksessa 2 ruuvia. Sen jälkeen liu’uta laitteen pohjalevy pois jotta näet piirilevyn kokonaan.

Match UP 7BMW avattuna

Laitteen yläreunassa keskellä näkyy modulille valmis paikka johon se vain painetaan paikoilleen.

Match MEC BT asennettunaNuolet näyttävät mihin moduli painettiin paikoilleen.

Seuraavaksi liu’uta pohjalevy takaisin paikoilleen ja kiinnitä modulin mukana tullut uusi päätylevy laitteeseen. Tämän modulin kiinnitys varmistetaan vielä prikan ja mutterin avulla kansilevyn päältä. Nämä ovat mukana paketissa. ÄLÄ KIRISTÄ LIIAN TIUKKAAN.

Bluetooth asennus valmisValmis asennus näyttää tältä. Antenni pyöritetään vielä liittimeen paikoilleen ja laite on käyttövalmis.

Loppuyhteenveto

Todella nopea ja helppo homma. Ainoa tarvittava työkalu on sopiva ruuvimeisseli laitteen ruuvien avaamiseen.

Tämä moduli asennettiin Match Up 7BMW-vahvistimeen BMW E60-sarjan autoon jossa ei ollut Bluetooth-audiostriimiä alkuperäisessä soittimessa lainkaan. Äänenlaatu bluetoothin kautta on todella hyvää luokkaa, parhaita mitä on vastaan tullut. Äänenvoimakkuuden säätö sujuu helposti URC.3 kaukosäätimestä.