VW T5 ovien vaimennus ja kaiutinten vaihto

VW T5 alkuperäiset kaiuttimet eivät laadullaan häikäise, mutta paikat ovat tukevat ja ovet tiiviit. Joten mahdollisuuksia on kohtuuvaivalla saada parannettua saundia aika reippaasti.

Tuotteet joita tämä juttu koskee:

Oviverhoilun purkamiseen ei montaa minuuttia kulu aikaa. Sen alla on umpinainen sisäpelti, jonka ansiosta ovi on midbassoasennukselle hyvä aihio jo valmiiksi. Sisäpellin avaaminenkaan ei iso homma ole. Sen jälkeen oven ulkopelti on helppo vaimentaa.

t5ovi1

Oven sisäpeltiä ei tarvitse ottaa kokonaan irti autosta. Koroke oven takalaidan alla pitää pellin paikoillaan vaimennuksen ajan. Myös vaimentamaton sinkkiämpäri käy tähän tarkoitukseen.

t5ovi2Oven saa vaimennettua ihan kauttaaltaan sisäpuolelta irrotettavan sisäpellin ansiosta.

t5ovi3Sisäpeltikin kannattaa vaimentaa samalla. Helppo ja nopea homma. Näillä oven vaimennuksilla saadaan vähän ajomelua pois, huomattavasti paremman kuuloinen midbassotoisto ja ehkäistään pellin räminä uusien jämäkämpien kaiutinten kanssa.

t5ovi4

Alkuperäisillä kaiuttimilla ei paljon muut rämise kuin itse kaiuttimet.

t5ovi5orkkajTilalle saa “heittämällä” kaiutinadapteria 430766 käyttämällä lähes minkä tahansa 6,5″ kaiuttimen. Kunhan asennussyvyys on alle 68 mm niin ei ota kiinni mihinkään. Syvemmänkin saa jos laittaa vielä vähän lisäkoroketta. Paikalle mahtuu myös 8″ kaiutin, kunhan se ei ole kovin syvä. Esimerkiksi Rainbow IL-C8.2F on sarja jonka midbasso mahtuu kivasti oviin kaiutinadapterien 430847 avulla.

 

Tässä tapauksessa laitettiin asiakkaan ennestään omistama vanha uskollinen DLS MS6 erillissarja autoon. Sen midit mahtuvat juuri ilman lisäkorotuksia paikoilleen. Ovien läpivientihaitarit ( eli ne kumiputket joista johdot tulevat auton sisältä oveen ) ovat tässä autossa isot ja tyhjää täynnä. Eli uusien kaiutinkaapelien veto käy heittämällä jos aiot lisätä vahvistimia tms, niin se kannattaa tehdä ennen kaiuttimen kiinnitystä ja kytkeä kajarit suoraan uusiin kaapeleihin. Niin tehtiin tässäkin tapauksessa. Alkuperäisiä voi ihan hyvin käyttää jos vahvaria tms ei ole suunnitelmissa vaan soitin soittaa kaiuttimia edelleen. Jos kaiuttimissa on erilliset jakosuotimet niin silloin kannattaa viedä suotimet autoon sisälle ja tuoda kaapelit elementille oveen kun se näin helposti onnistuu.

t5ovi7dls

DLS MS6 erillissarjan midbasso ovessa.

t5ovi8

Jälleen unohdettiin ottaa kuva oviverhoilusta paikoillaan projektin jälkeen. Siinä tosin ei ole mitään nähtävää vakioon verrattuna kun kaikki menee piiloon. Ehkä sitten ensi kerralla.