Nissan Qashqai takaosan vaimennus

Nissan Qashqai on yksi suosituimpia automalleja Suomen teillä jo ensiesittelystään lähtien. Farmari, crossover ja coupe korimalleille tyypillinen takaosasta kantautuva melu vaivaa tätäkin autoa. Sedaneissa ongelma on pienempi sillä tavaratila ja takapyöränkotelot ovat kiinteän hattuhyllyn ja takapenkkien takana ja jo tämä vaimentaa melua osaltaan. Vaimentamalla laadukkaalla butyylimatolla takaosan peltipinnat, saadaan huomattavasti vähennettyä rengasjyrinää joka takaosasta kantautuu matkustamoon. Vähänkään autoja aiemmin purkanut henkilö tekee tämän homman päivässä.

HUOMIO! Kuten aina, tämä juttu on vain ohjeellinen. Jokainen on itse vastuussa tekemistään asennuksista, niiden onnistumisesta ja mahdollisista vaurioista mitä autolleen tekee. Jos haluat, teemme tämänkin homman puolestasi asentamossamme. Ikuisella takuulla ja taatusti kilpailukykyiseen hintaan.

Tuotteet joita tämä juttu koskee:

Juttua hoksattiin alkaa tekemään vasta kesken asennuksen, siksi osa purkamista esittelevistä kuvista on otettu vasta kasausvaiheessa ja vaimennusmatot ovat jo paikoillaan.

Takapenkki pois

Aloitetaan takapenkin istuinosasta. Irroitus on hyvin yksinkertainen. Nosta istuinosan etureunasta niin että kaksi kiinnikettä vapautuu. Pujota turvavöiden vastakappaleet penkin läpi ja vedä istuinosa pois paikoiltaan hieman etuviistoon.

qashqai3

Istuinosan alta löytyy pultti ja mutteri jotka pitävät selkänojaa paikoillaan. Irroita ne. Selkänoja on myös kiinni kummaltakin sivulta kahdella mutterilla auton rungossa.

qashqai4

Selkänojan pultteihin pääsee käsiksi kun sivulla olevat muoviverhoilut on otettu pois. Muoviverhoilut ovat kiinni vain peltisillä kiinnikkeillä. Niiden irroitus tapahtuu vetämällä/kampeamalla niitä paikastaan poispäin. Osa kiinnikkeistä on tiivisteessä kiinni, varo ettet vaurioita tiivistettä. Verhoilu on kaksiosainen, toinen pala on “kynnyslistana” ja toinen menee penkin selkänojan sivulle. Kynnyslista irrotetaan ensin.

qashqai5

 

Tavaratilan pohja

Tavaratilan takareunan peittävä muoviverhoilun molemmissa etureunoissa on muoviset kiinnikkeet. Ne saa pois kampeamalla. Kun kiinnikkeet on irroitettu, verhoilu lähtee pois nostamalla sitä ylöspäin.  Tavaratilan pohjamatto vain nostetaan pois. Samoin vararenkaan ympärillä olevat styrox-paketit työkaluineen. Vararengas on kiinni isolla siipipultilla keskeltä.

qashqai6

Sivuverhoilut

Takimmaisia pikkuikkunoita kiertävät sivuverhoilut ovat kiinni vain klipseillä, ei ruuveja missään piilossa. Muut klipsit irtoavat kampeamalla niitä tavaratilan keskiosaa kohti, mutta kaksi kiinnikkeistä on ylöspäin kattoa kohti. Ole varovainen irrottaessasi muita klipsejä ettet väännä liikaa jotteivät katossa kiinni olevat vaurioudu. Kun muut on saatu irtoamaan, kammetaan verhoiulua yläosastaan alaspäin jotta nämä kaksi viimeistä saadaan irti. Allaolevassa kuvassa verhoilun tausta ja siinä nuolella merkitty kattoon kiinni menevät kiinnikkeet.

qashqai1

Turvavyöt ovat kiinni penkin alla 17 mm kannalla olevilla pulteilla. Irrota nämä pultit että saat pujotettua vyöt läpi muoviverhoiluista. Helpottaa tekemistä kun osat voi nostaa autosta ulos. Kun pultit ovat irti, turvavyön alapäät saa pujotettua kehysmuoveineen ison verhoilun aukosta pois, kun ensin irrottaa kehysmuovin verhoilusta.

qashqai7

 

Näiden jälkeen paikoillaan on enää tavaratilan sivuilla olevat huopaverhoilut. Kumpikin on kiinni kolmella muovisella kiinnikkeellä jotka saa kampeamalla pois.

qashqai8

Kun nämä purkutyöt on tehty, pitäisi olla aika lailla tämännäköinen näkymä kuin alla olevassa kuvassa.

qashqai2Vaimennus

Kun auto on tuohon malliin purettu, voidaan aloittaa vaimentaminen. Imuroi roskat, puhdista pellit bräkliinillä ja ei muuta kuin mattoa leikkelemään ja rollerilla kiinni. Itse vaimennustyöstä on paljon lisää tietoa ja työohjeita autonvaimennus.fi-sivustolla. Sieltä voi lukea lisää jos homma on täysin vierasta.

 

Vaimenna takasivupellit niin pitkältä kuin suinkin saat pyöränkoteloiden takaa. Me laitoimme tässä projektissa Silent Coatin päälle vielä palaset pehmytmattoa sinne koteloiden sisään. Siksi kuvassa näyttää ettei Silent Coattia olisi tuolla takana kunnolla, koska päällä on musta pehmytmatto.

qashqai9Takapenkin alustan etureuna on helppo vaimentaa samalla enempää autoa purkamatta kun raottaa lattiaverhoilua samalla.

qashqai10Ja kun koko projekti on valmis niin pitäisi näyttää suurin piirtein tältä.

 

qashqai11Ja takaa päin tältä.

qashqai12

Yhteenveto Nissan Qashqai takaosan vaimennus

  • Silent Coat butyylimattoa kului noin 5 m², eli 1¼ Bulkkia
  • työaikaa noin 6 tuntia purkamisineen ja kasaamisineen
  • vähän bräkliiniä ja pari kangasrättiä

Työn voi tehdä “mutkia oikomalla” vielä nopeamminkin, mutta sellainen ei ole tapana meillä. Kun tehdään huolella niin väkisin menee aikaa. Toki hommassa voi mennä paljon kauemminkin jos ei kokemusta ole aiemmin autojen purkamisesta ja vaimentamisesta. Tämänkin projektin ( kuten lähes aina vaimennusprojektien jälkeen ) tehtiin asiakkaan kanssa koeajo. Rengasmelu takaa pieneni selvästi ja muuttui sävyltään paljon miellyttävämmäksi ja pehmeämmäksi.

 

Jos haluat takamelua vähemmäksi, mutta itse tekeminen ei innosta, ota yhteyttä. Teemme sinulle tarjouksen tästä asennustyöstä haluamallasi vaimennusmatolla tehtynä.