Kiinteä USB-laturi autoon muutamassa minuutissa

TÄMÄ TUOTE ON UUDISTUNUT jutun teon jälkeen vielä paljon entistäkin paremmaksi. Tämän jutun jälkeen vilkaise TÄMÄ TOINEN juttu.

Oletko kyllästynyt irrallisiin autolatureihin? Onko laturi aina toisessa autossa tai toimiiko se huonosti? 4Connectin valikoimassa on nyt tuotteita, joilla saa helposti, nopeasti ja edullisesti toteutettua kiinteän USB-laturin mihin tahansa autoon tai ajoneuvoon. Tässä jutussa asennamme 4Connect 4-600153 kiinteän USB-laturin pakettiautoon. Asennukseen kului aikaa noin 10 minuuttia. Asennuksen jälkeen pääsee eroon irrallisesta tupakansytyttimeen työnnettävästä laturista ja autossa on AINA laturi mukana. Laturi jolla voi ladata kahta laitetta samanaikaisesti. Latausjännite on sama 5 V kuin USB-latureissa aina. Kaksi eri virtaa mahdollistaa myös vanhempien laitteiden latauksen turvallisesti ( 1000 mA eli 1A ) sekä uudempien latauksen nopeammin ( 2100 mA eli 2A ).

pikkukuva01Tämännäköinen paketti maksaa vain 12,90 € ja helpottaa kummasti elämää

pikkukuva02Paketista löytyy laturi kahdella portilla ja liittimet kytkentään

Jos autossa ei ole sopivaa tasaista pintaa mihin laturille saa tehtyä reiän, on muutama vaihtoehto miten asennuksen saa hoidettua näppärästi. 4Connectin valikoimassa on myös pinta-asennuskuppi tälle laturille sekä upotuslätkä jolla sen saa kiinni isompaankin aukkoon. Ne ja muut valikoiman laturit ja näytöt löydät TÄSTÄ linkistä. Ehkä se kaikista helpoin vaihtoehto on korvata alkuperäinen tupakansytytin jota ei juurikaan tarvita kiinteän USB-laturin asennuksen jälkeen. Monessa autossa tupakansytyttimen aukko on suoraan jo sopiva, joissain autoissa sitä voi joutua muutaman millin suurentamaan.

pikkukuva03Otetaan turha tupakansytytin pois ja korvataan se laturilla

 Tupakansytyttimen liittimestä saadaan näppärästi myös käyttösähkö tälle uudelle laturille. Jos haluat säästää tupakansytyttimen ja asentaa sen lisäksi tämän kiinteän laturin, on silti mahdollista ottaa sähköt tupakansytyttimen rinnalta. Virrankulutus tällä laturilla on sen verran pieni että sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, normaali tupakansytytin kuluttaa virtaa paljon enemmän.

pikkukuva05Sähköt saa tupakansytyttimen liittimeltä

Ennen kytkemistä pitää luonnollisesti mitata mikä kaapeli on + ja mikä on maa eli -. Tämän saa selville yleismittarilla. Monessa autossa virtaa tulee vasta kun autossa on ACC-virta tai sytytysvirta päällä joten ilman virta-avaimia mittaus ei välttämättä onnistu.

pikkukuva06Tässä autossa ( Citroen Jumpy II ) piti aukkoa suurentaa kartioporalla 2-3 mm.

Kun asennusaukko on sopiva, tehdään kytkennät ja asennetaan laturi paikoilleen. Kytkennät on helppo tehdä joko rosvoliittimillä ( joita emme suosittele käytettävän kuitenkaan ) tai tinaamalla uudet kaapelit alkuperäisten rinnalle. Näin jätetään tupakansytyttimen liitin ehjäksi ja se on mahdollista asentaa takaisin jos jostain syystä näin halutaan toimia vaikka autoa vaihdettaessa.

pikkukuva07Laturi paikoillaan ja kumikansi suojaamassa USB-portteja

pikkukuva11Laturi käytössä lataamassa otsalamppua ja puhelinta

pikkukuva09Kaksi laitetta latauksessa laturissa joka on AINA mukana.

HUOMIO! Emme ota mitään vastuuta siitä, jos teet jonkun mokan tämän jutun kaltaista asennusta suorittaessasi. Jokainen on vastuussa omista tekemisistään. Jos olet epävarma asennuksen tekemisestä, ota yhteyttä meihin, teemme sen mielellämme puolestasi.

Jos tämä tuote kiinnostaa, pääset ostamaan se TÄSTÄ LINKISTÄ