Koko laitteisto vararengaskoteloon

bmw e46 kontissa subbari ja 2 vahvistinta

Vararengaskoteloon saa mahtumaan sopivilla laitevalinnoilla hyvin subbarin ja vahvistimet vaikka täysaktiivijärjestelmälle. Sekä itse vararenkaankin.

 

Tuotteet joita tämä juttu koskee:

 

Tässä kohteena BMW E46 Touring. Auton oma vararengas on vielä laitteiston alla piilossa, joten rengasrikon sattuessa voi nostaa kotelon ja vahvistintelineen pois ja ottaa ehjän renkaan esille.GZUW10SQ elementti on noin 15 litran kotelossa. Vieressä erillissarjaa soittava Rainbow Beat4 ja subbaria soittava Rainbow Beat1.

bmw e46 kontissa subbari ja 2 vahvistintaErillissarja DLS UP6i on asennettu muokatuille kaiutinpaikoille eteen täysin näkymättömiin. Midbasso tulee alkuperäiselle kohdalle, mutta kiinni ovipeltiin kahden alumiinikauluksen avulla. Kaulukset pultataan ja tiivistetään massalla oveen ja peltiin leikataan kaulusten sisäpuolelle aukko. Kaiuttimet saa kiinni kauluksiin tukevasti ja tiiviisti.bmwe46midinaukkobmwe46kaulukset

Lopuksi vaimennusmatolla aukot umpeen ovesta niin midbasson saa vielä paljon paremmin toimimaan.

bmwe46_vaimennus_oviin

Diskantit mahtuvat alkuperäisille paikoille ilman isompia modauksia.

bmwe46diskantti

 

Soittimeksi saa asennettua 2DIN soittimen kun muokkaa ilmastoinnin koteloa ja laittaa 100886 asennuskauluksen. Kaulus on pinnoitettu 3M:n hiilikuituteipillä. PÄIVITYS! Alpine iLX-W650BT on niin lyhytrunkoinen ettei sen kanssa vaadita lainkaan ilmastointikotelon muokkausta!

 

bmw e46 2 din soitin

Järjestelmässä on käytetty vahvistinten omia jakosuotimia diskantin ja keskiäänen välille ja soittimen suotimia subwooferin ja midbasson välille. Aikaviiveet säädettiin soittimelta. Kerrassaan mainio saundi laitteistosta joka ei vie tippaakaan tilaa autossa eikä näy päälle päin missään muuten kuin soittimen vaihdon osalta.