BMW E46 navin tilalle soitin Plug & Play Alpine iLX-702E46

Tässä jutussa asennetaan BMW E46 korimallin alkuperäisen navi-soittimen tilalle uusi soitin tämän päivän ominaisuuksilla. Asennus on suorastaan naurettavan helppoa kun käytetään AH-EXTC-BMW-kaapeleita ja Alpinen autokohtaista iLX-702E46-soitinta.

Autoihin joissa on tavallinen soitin ( ei navi ) voi iLX-702E46-soittimen asentaa ilman EXTC-kaapelia. Yhtä lailla EXTC-kaapelin avulla voi asentaa navi-soittimella varustettuun E46:een minkä tahansa standardisoittimen. Yhdessä nämä kaksi tuotetta tarjoavat navi-soittimen tilalle aika lyömättömän asennuksen helppouden Plug & Play-tyyliin ja todella monipuoliset ominaisuudet erittäin laadukkaalla soittimella.

Tuotteet joita tämä juttu koskee:

e46-navi-d

Kaapelia on saatavilla kahta eri mallia. Toinen on liittimiltään sopiva vanhempiin autoihin, sillä siinä on 17-pinniset BMW-liittimet pyöreillä pinneillä. Toinen taas sopii mallisarjan loppupäässä valmistettuihin autoihin sillä siinä on FAKRA-liittimet litteillä pinneillä. Tällaista kaapelia tarvitaan koska BMW E46 navi-soitin on itse asiassa vain ohjausyksikkö. Varsinainen “soitin ja vahvistinyksikkö” sijaitsee tavaratilassa, joten kaikki uuden soittimen vaatimat kytkennät pitää tehdä sinne ja tuoda kojetaulussa olevaan soittimen paikkaan. OEM-tasoista laatua olevalla kaapelisarjalla jossa on valmiit liitännät molempiin päihin, homma hoituu helposti, nopeasti ja taatusti laadukkaasti toteutettuna.

Liitäntä tavaratilaan

Vahvistinyksikkö sijaitsee tavaratilan vasemmalla puolella. Sieltä löytyy joko Fakra- tai BMW-liitin johon EXTC-kaapelisarjan toinen pää kytketään. Samassa yksikössä sijaitsee myös antenniliitin ja sekin kytketään EXTC-kaapelisarjaan.

e46-navi-h

Kaapelisarja viedään kuljettajan puolella pyöränkotelon vieressä hytin puolelle.

e46-navi-g

Ja kuljetetaan hytissä auton alkuperäisten kaapeleiden mukana keulille.

e46-navi-f

Kuljettajan puolen jalkatilasta kaapeli viedään kojetaulun alaosan kautta soittimen asennuspaikkaan. Kaapelissa on mittaa sen verran hyvin, että se yltää hyvin perille.

e46-navi-e

Jos asennat tätä samaa Alpine-soitinta, kytket vain kaapelin kiinni soittimeen ja asennat soittimen paikoilleen. Jos taas asennat jotain muuta soitinta, voit kytkeä EXTC-kaapelin päähän joko ISO-adapterin tai rattikaukosäätöadapterin valintasi mukaan.

e46-navi-d

Soitin nykyajan ominaisuuksilla on paikoillaan ja istuu hyvin.

e46-navi

e46-navi-c

e46-navi-b