Laajakaista kaiuttimet

laajakaista kaiutin autoon

Laajakaista kaiuttimet toistavat diskanttialueen, keskiäänialueen ja usein jopa osan midbassoalueesta yhdestä ainoasta kaiutinelementistä. Tämän kaiutintyypin etuna on helppo asennettavuus, koska asennetaan vain yksi elementti kahden tai jopa kolmen sijaan. Autokäytön laajakaistakaiuttimet ovat yleensä kooltaan kohtuullisen pieniä ja ne on helppo sijoittaa ylös. Tästä syystä myös erinomainen stereokuva on usein laajakaistan etuna.

Koska koko ihmisäänen spektri toistetaan samasta elementistä, on myös lauluääni hyvin luonnollisen ja elävän kuuloinen. Vaihevirheitä ja jakosuotimien aiheuttamia ongelmia ei tule sotkemaan ihmisääntä.

Laajakaista elementtejä käytetään usein myös keskiääninä monitiejärjestelmissä, vaikka järjestelmässä olisikin erillinen diskantti ja/tai midbasso. Keskiäänikaiuttimelle voidaan tällöin antaa toistettavaksi hyvin laaja taajuusalue.

Erinomaisen laadukas PHD Audio Studio 2.5 WMT on 2.5″ kokoinen laajakaista joka on yksi maailman parhaita kaiuttimia toistamaan sitä kaikkein vaikeinta instrumenttia, eli ihmisääntä. DLS RC50 2″ laajakaistaelementti on edullinen vaihtoehto ja helppo asennettava mukana tulevan suunnattavan asennuskupin ansiosta. Ground Zero GZCF 80NEO on laajakaistaelementti rankempaan käyttöön jossa vaaditaan suuria äänenvoimakkuuksia.