Kaapelisukka

Kaapelisukka eli suojasukka on valmistettu suojaamaan kaapeleita. Kaapelisukkia on olemassa halkaistuja malleja ja laajenevia ei-halkaistuja malleja.

Halkaistu kaapelisukka on suojasukka, joka on valmiiksi halkaistu pituussuunnassa. Halkaisupinnat on käsitelty siten, että sukka ei purkaannu vaan pysyy yhtenäisenä.  Halkaistu sukka on helppo asentaa jo vedettyihin kaapeleihin. Avaa sukka, pujota se kaapeleiden päälle ja leikkaa ylimääräinen pituus pois. Halutessasi voit päätellä halkaistun sukan joko Tesa Band-johtosarjateipillä tai Scotch 33+ teipillä. Jos et päättele sukkaa muuten, polta sen päät sytyttimellä, ettei se purkaannu leikkauksesta. FOUR Connect 4-SNS25 on halkaistu suojasukka joka on halkaisijaltaan 25 mm. Samankokoista halkaistua sukkaa mutta kangaspunoksella, on FOUR Connect 4-SPS25.

Yhtenäinen suojasukka asennetaan kaapeleihin ennen kuin kaapelit asennetaan autoon. Sitä ei voi halkaista, vaan se asennetaan työntämällä kaapelit sukan sisään. Kaapelisukka laajenee moninkertaiseksi kun sitä työnnetään lyhyemmäksi. Sukka kutistuu itsestään alkuperäiseen kokoonsa tai sitä suuremmaksi sen mukaan miten paljon sukan sisällä on kaapeleita. Tällä tavalla saadaan sukka sopivan kokoiseksi kaikenlaisille kaapeleille. Tällaisenkin kaapelisukan voit päätellä joko Tesa Band-johtosarjateipillä tai Scotch 33+ teipillä ja myös sopivan kokoisella kutistesukalla. Jos et käytä teippiä tai kutistesukkaa päättelyyn, polta sukan pää ettei se purkaannu. Yhtenäistä suojasukkaa löytyy monessa eri koossa ja värissä. Suosituimpia ovat puna-musta FOUR Connect 4-NS10BR12 sekä sininen FOUR Connect 4-NS10B6.