Äänieriste Autoon

äänieriste autoon

Äänieriste autoon auttaa tekemään autosta hiljaisemman. Auton ajomelun ja rengasmelun poistaminen tekee matkustamisesta miellyttävämpää. Koska auton kori on metallia, se johtaa ääntä. Autonvalmistajat pyrkivät vähentämään koriin kantautuvia alustan ja renkaiden ääniä, mutta niiden poistamiseksi tarvittavaa vaimennusta ei juuri tehdä.

Auton hiljaiseksi saamisessa tarvitaan sekä vaimennusmateriaaleja että ääntä eristävieä materiaaleja. Vaimennukseen käytetään alubutyylimattoja, joita meillä on laaja valikoima TÄÄLLÄ. Ne poistavat pellin resonoinnin ja peltiä pitkin kulkevan äänen. Erinomainen esimerkki tästä kategoriasta on CTK Premium 2.2 vaimennusmatto. Se on tehokas ja kestävä tuote varsin kohtullisessa hintaluokassa.

Auton äänieristeenä käytetään raskaita blokkimattoja, joista hyvä esimerkki on CTK Block Pro raskasmatto. Vielä tehokkaampia ovat erilaiset yhdistelmämatot kuten CTK MultiMat evo, jossa on yhdistettynä monta eri kerrosta materiaaleja samaan mattoon. Kolmantena ovat erilaiset pehmytmatot, jotka toimivat äänieristeenä korkeammille äänille ja absorboivat ääntä koteloissa. Esimerkkinä tästä on CTK Elastic 10, joka on tehokas ja kevyt eriste.

Yleisnimityksellä äänieriste tarkoitetaan usein sekä pellin resonanssia vaimentavia alubutyylimattoja että myöskin ääntä eristäviä ja akustoivia pehmytmattoja ja yhdistelmämattoja. Meiltä löydät molempia. Ja niiden yhteiskäytöllä saat paljon aiempaa hiljaisemman auton. Meiltä löydät myös asiantuntevat neuvot ja avun äänieristeiden valintaan, olemme tehneet autoja hiljaisemmiksi jo kolmen vuosikymmenen aikana.