PHD Audio - Made In Italy

PHD Audio

PHD Audio - Made In ItalyVuonna 1990 Italiassa perustettu PHD Audio on erikoistunut laadukkaiden kaiutinelementtien valmistukseen. Tuotteita ei ainoastaan suunnitella Italiassa vaan jokainen kaiutinelementti ja jokaisen kaiutinelementin jokainen osa valmistetaan alusta loppuun asti Italiassa.

Oma tuotanto tekee helpommaksi tuotteiden ominaisuuksien viilaamisen viimeisen päälle kohdalleen. Kun samassa laitoksessa sekä suunnitellaan, testataan, että tuotetaan, muutoksia ja niiden vaikutuksia on nopea selvittää tekemällä paljon erilaisia prototyyppejä ja testaamalla niiden ominaisuuksia.

Kaiuttimen valmistus alusta loppuun saakka

PHD Audio ei ainoastaan suunnittele vaan myös valmistaa jokaisen kaiutinelementin jokaisen komponentin Italiassa.

kaiuttimen napakappaleitaKaiutinelementtien valmistuneita napakappaleita kuparisilla oikosulkurenkailla.

phd audio studio kartioitaStudio-malliston kevlar-kartioita suoraan muotista otettuna.

phd audio alaripustuksiaAlaripustus ja puhekelat kasattuna yhteen seuraavaa työvaihetta odottamassa.

kartion valmistusta käsityönäFB-malliston lasikuitukartio juuri valmistunut puristuksesta.

Jokaisen osan valmistaminen itse antaa täydellisen kontrollin siihen, minkälaisia osat ovat laadultaan. Ja mahdollistaa sen, että tarvittavaa kaiutinmallia valmistetaan tarvittava määrä nopeasti. Ei tarvitse odottaa alihankkijalta jotain tiettyä osaa että saadaan tuotanto käyntiin.

kaiutinelementtien runkojaKaiutinelementtien runkoja odottamassa seuraavaa kasausvaihetta.

 

Omalla tuotannolla saadaan myös kustannusetua, jokaisen valmistusportaan ja erillisen osan alihankkijan ei tarvitse saada katetta aina seuraavalta portaalta jotta toiminta kannattaa. Näin jätetään monta välikättä pois valmistusprosessista.

studio pro runkojaStudio Pro-malliston elementtien rungot valmistetaan yhdestä alumiinikappaleesta CNC-koneistamalla.

alumiini koneistustaKaiuttimien osia eri koneistusvaiheissa

Käsityötä liittyy jokaisen kaiutinelementin valmistamiseen myös PHD Audion kaiuttimien valmistuksessa. Kuitenkin automaatio ja erilaiset kokoonpanoa nopeuttavat koneet ova tätä päivää myös paremman seppälän valmistuksessa, kaikkea ei tarvitse tehdä käsin.

Materiaalien laatuun panostetaan jokaisessa käytettävässä komponentissa. Yhtenä esimerkkinä se, että jokaisen subwooferin, midbasson, keskiäänielementin ja laajakaistan yläripustus ei ole butyylikumia eikä luonnonkumia vaan valmistettu HNBR-kumista. Materiaali on yksi arvokkaimpia kumilaatuja, mutta sillä on erinomaisia ominaisuuksia juuri kaiuttimen ripustuskäytössä. Mekaaninen kestävyys, kulutuskestävyys, kemikaalien kestävyys, joustavuus ja lämpötilankesto ( -40 – +160 ° ) ovat kaikki erinomaisella tasolla.

phd audio kaiuttimen liimausKartion yläripustus liimataan runkoon ja keskiosa puhekelaan yhdellä kerralla.

Kaiuttimen valmistuksessa yksi tärkein asia on magnetisointi. Kaikki PHD kaiuttimet myös magnetisoidaan omassa tehtaassa. Magnetointi tehdään erittäin huolellisesti, jotta kaiutin säilyttää ominaisuutensa pitkään.

kaiutinelementin magnetisointiKaiuttimen magneetin magnetisointi

Tuotteita mitataan, testataan ja tutkitaan lukuisia kertoja ennen niiden päätymistä tuotantoon. Myös jo tuotannossa olevia tuotteita testataan säännöllisesti ja varmistetaan että prosessin tuloksena syntyy juuri sellaista kaiutinta mitä pitää.

phd audio studio 8

PHD Audio ja fanaticaudio.com yhteistyö

Fanatic Audio Oy on PHD Audion maahantuoja ja yksinmyyjä Suomessa. Valikoimissamme on entuudestaan jo paljon aivan loistavan hienoja tuotemerkkejä joiden parissa jatkamme edelleen. Halusimme lisätä valikoimaamme kaiutinvalmistajan joka voi tarjota meille ja meidän asiakkaillemme jotain erilaista. Asiakkaamme ovat kyselleet meiltä silti säännöllisen epäsäännöllisesti erikoisempia kaiutinsarjoja joita tähän mennessä emme ole voineet tarjota. Tässä muutama esimerkki:

  • 2-tie erillissarja jossa on 6×9″ basso ja pieni laajakaistaelementti
  • 3-tie erillissarja jossa on 6×9″ basso, keskiääni ja diskantti
  • 3- tie erillissarja 5.25″ midbassoelementillä

PHD Audio valmisti meille toiveemme mukaista 6×9″ midbassoelementtiä lasikuitukartioiseen FB-mallistoon. Sen avulla saamme nuo kaksi ensinmainittua yhdistelmää tarjolle uudempiin Toyotan autoihin ja moniin amerikkalaisiin autoihin.

Viimeksimainittua yhdistelmää saadaan heiltä jo vakiotuotantoon kuuluvista tuotteista. Ja vaikka minkälaisia muitakin yhdistelmiä ihan toiveiden mukaan. Ja kaikki nämä niin passiivisuotimilla kuin aktiivisetteinäkin.

PHD Audio toi valikoimaamme  myös 8″ subwooferelementtejä kohtuullisella asennussyvyydellä ja erittäin kivalla äänenlaadulla. Elementtejä jotka toimivat oikeasti jo marjasangon kokoisessa suljetussa kotelossa. Studio-mallistossa on myös suurempi 12″ subwoofer jos tuntuu että että potkua halutaan pikkusubbaria enemmän mutta yhtä hyvällä äänenlaadulla. PHD Audio subwooferit ovat suunniteltu ja valmistettu puhtaasti SQ-käyttöön.

PHD Audion kaiuttimet tarjoavat kuuntelijalleen erinomaista äänenlaatua. Yksilöllisiä tuotteita omasta tehtaasta.

Mallistot

PHD Audion entry-level tuotemallisto on CF-mallisto. Siitä löytyy koaksiaalikaiuttimet, erillissarjat, keskiäänielementit, midbassoelementit, 8″ subwoofer, diskanttielementti ja passiiviset 2- ja 3-tiejakosuotimet. 3-tie passiivisuotimet ja diskanttielementti ovat samat CF- ja FB-mallistossa.

Pykälää parempi mallisto on FB-mallissarja. Erillissarjat, diskanttielementti, laajakaistat, keskiääni- ja midbassoelementit, 8″ subwoofer sekä passiiviset jakosuotimet. Passiiviset 2- ja 3-tie suotimet ovat samat FB- ja STUDIO-mallistossa. FB-mallistossa on myös FB PRO-midbassoelementtejä.

STUDIO-mallisto edustaa PHD Audion parasta osaamista. STUDIO-mallistosta löytyvät diskantit, laajakaistat, keskiäänielementit ja midbassoelementit. Lisäksi 8″ ja 12″ subwooferit ja passiiviset jakosuotimet. STUDIO-mallistossa on vielä erikseen STUDIO PRO midbassoelementit. Diskanteissa on neljä versiota.

Katso valikoimastamme löytyvät PHD Audio tuotteet. Valikoima lisääntyy sitä mukaan kun saamme tuotteita tehtyä verkkokauppaan.

PHD Audio on osa Stek Srl yhtiötä

PHD Audio on osa STEK Srl yhtiötä, joka perustetiin vuonna 2007 hallinnoimaan kasvavaa kaiutinvalmistusta kokonaisuutena. PHD Audion ja muutamien muiden omien tuotemerkkien lisäksi Stek Srl valmistaa paljon oem-tuotteita. Kaiuttimia valmistetaan alihankintana muun muassa huvijahtien valmistajille ja ikonisille italialaisille ja saksalaisille urheiluautojen valmistajille. Alihankintana kaiuttimia valmistuu myös muille autohifimerkeille, varsinkin niitä parempia mallisarjoja. Tehtaan kahdenkymmenen työntekijän voimin tehdään vuosittain noin kolmenkymmenen miljoonan euron liikevaihto.

Automerkkien nimiä ei saa käyttää julkisessa markkinoinnissa. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä PHD Audio STUDIO 12.1 Sub subwooferin rungon väristä että mikä on yksi näistä autovalmistajista.

Katso lisää PHD Audio Facebook sivuilta.

Katso lisää PHD Audio kotisivuilta.

phd audio