UKK   Miksi tilaaminen ei onnistu?

UKK – Miksi tilaaminen ei onnistu?

ukklogo300

Miksi tilauksen teko ei onnistu? Usein kysytyt kysymykset.

brkuva

En voi lähettää tilausta ollenkaan Kassa-sivulta eteenpäin?

Olethan hyväksynyt toimitusehdot? Ilman toimitusehtojen hyväksymistä tilausta ei voi lähettää.

brkuva

Mikä on Paytrail?

Paytrail ( aiemmin tunnettu nimellä Suomen Verkkomaksut ) on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista maksutapahtumien välittäjistä. Paytrailin kautta hoidamme kaikkien pankkien verkkomaksut, luottokorttimaksut ja Paytrail-tilille tehdyt ostokset.

brkuva

En voi käyttää Klarnan maksutapoja?

Tähän voi olla useita eri syitä:

  • Nimi, osoite, puhelinnumero, henkilötunnus tai sähköposti on virheellisesti kirjoitettu. Tietojen tulee olla oikein.
  • Poste Restante-osoitteeseen ei voi tilata osamaksutavoilla, vaan osoitteen tulee olla virallinen kotiosoite.
  • tilaus on liian suuri ( Klarnan mielestä ), tällöin voit kokeilla tehdä pienemmän tilauksen
  • Klarna ei myönnä luottoa tai laskumahdollisuutta jostain syystä ollenkaan. Tällöin voit olla yhteydessä suoraan Klarnaan asiasta ja kysyä onko kyseessä jokin virhe vai mistä tämä johtuu. Klarnan asiakaspalvelun yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ.
  • Fanaticaudio.com ei voi vaikuttaa Klarnan päätöksiin. Hyväksyvä tai hylkäävä luottopäätös tulee Klarnan järjestelmästä. Kaikki kysymykset koskien tämän maksutavan käyttörajoituksia kannattaa osoittaa suoraan Klarnalle koska me emme voi niihin vaikuttaa emmekä niitä selvittää millään tavalla.

 

brkuva

Voinko maksaa osan tilauksestani toisella maksutavalla ja osan toisella ilman lisäkuluja?

Kyllä voit. Voit käyttää useampaa maksutapaa jos haluat. Tällöin sinun täytyy tehdä jokaista maksutapaa kohden oma tilaus. Mainitse tilausta tehdessäsi viestikentässä, että haluat kaikki tekemäsi tilaukset toimitettavaksi kerralla. Me yhdistämme tilauksesi täällä ja toimitamme ne kerralla. Jos haluat tilata jonkun suuremman pakettituotteen ja maksaa sen useammalla eri maksutavalla, ota yhteyttä etukäteen. Voimme tehdä sinulle tuotteet joista koostuu yhdessä haluamasi paketti samaan hintaan vaikka maksaisit useammalla maksutavalla.

brkuva

Nettiyhteyteni katkesi kesken maksutapahtuman. Mitä teen?

Ota yhteyttä Fanaticaudio.comiin. Selvitetään tilanne. Onneksi rahat eivät voi hävitä mihinkään, jos tililtäsi on lähtenyt jokin veloitus, tilanne selviää viimeistään seuraavana päivänä.

brkuva

Voinko noutaa liikkeestä verkkokaupasta tilaamani tuotteet?

Totta kai. Valitse vaan nouto liikkeestä toimitustavaksi. Ilmoitamme kun tilauksesi on valmis noudettavaksi. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.

brkuva

 En saanut tilausvahvistusta sähköpostiini vaikka tilaus meni läpi normaalisti?

Tarkista roskapostikansio ja asetukset. Tilausvahvistus lähtee automaattisesti kun tilaustapahtuma hyväksytään. Lähettävä osoite sähköposteille on connection(at)fanaticaudio.com.

brkuva

En ole saanut laskua tilauksestani Klarnalta?

Ilmoita asiasta Klarnalle. Asiakáspalvelun yhteystiedot löydät: